Ľanové oblečenie a jeho výhody

 

 

 

V minulosti ľan bol považovaný jednu z dôležitých priemyselných rastlín. Používal sa hlavne na výrobnu sviatočných odevov, postieľnej bielizne, utierok, obrusov a inej textílii. Ľan aj v dnešných časoch je považovaný za veľmi obľúbený pri výrobe pánskeho, destského a dámskeho oblečenia

 

Ľan siaty

Ľan siaty (Linum usitatissimum) je liečivá jednoročná rastlina, ktorá pochádza z čeľade ľanovité.  Má malé modré kvietky a stonky vysoké asi 80cm. Práve špeciálnymi technologickými postupmi sa zo stoniek ľanu získavajú ľanové vlákna,  pri ktorých sa nepoužívajú  chemické úpravy. Pri pestovaní ľanu sa tiež nevyužívajú  žiadne pesticídy ani hnojivá. Pestovanie je veľmi náročné, napriek tomu sa  stále považuje veľmi obľúbený v priemyselnej, ale aj domácej oblasti.

 

ĺanové oblečenie na menati.sk

 

 

Vlastnosti ľanu: 
-Ľanové vlákno je najsilnejšie a najpevnejšie prírodné vlákno.
-Ľanové plátno je silné a veľmi odolné voči odratiu.
-Používaním ľanu sa jeho vlastnosti zlepšujú
-Ľan neelektrizuje, čím nepriťahuje prach, je antibakteriálny a vhodný aj pre alergikov.
-Výrobky z ľanu majú krásny lesklý povrch.
-Tým, že dobre absorbuje a odvádza vlhkosť a teplo v zime hreje a v lete príjemne chladí.
-Má výborne termoregulačné schopnosti .
-Výrobky z ľanu sú priedušné a dokážu absorbovať až trojnásobok svojej suchej váhy.
-Vyznačuje sa antiseptickými vlastnosťami a potláča rast baktérii, húb a plesní.Keďže sa pri výrobe a spracovaní ľanovej tkaniny nepoužívajú chemické procesy, ľanová látka je netoxická a nespôsobuje podráždenie kože a slizníc.
-Ľanové vlákna obsahujú prvky ako selén a kremík. Tie sa podieľajú na procese antioxidantnej obrany a harmonizujú činnosť štítnej žľazy, normalizujú rast vlasov, nechtov, zlepšujú pokožku.
-Veľkou výhodou je, že výrobky z ľanu nezadržiavajú statickú elektrinu, dokonca odpudzujú jej účinok na nás.
-Niekoľkonásobne znižujú účinok radiácie.
-Ľanovej látke sa pripisuje aj mierny masážny účinok, čím sa podporuje prekrvenie a regenerácia pokožky.
-Spracovaný ľan hrá dôležitú úlohu aj v stravovaní. Jeho konzumáciou dostáva naše telo ale vysoký príjem živín.
-Ľan sa využíva v značnej miere aj na liečebné účely

ľanové šaty na menati.sk

 

Ľanové oblečenie

Ľanové oblečenie sa posledné roky stáva čoraz viac obľúbeným. V čase, keď domácich remeselníkov nahradili čínske fabriky, ktoré začali produkovať neskutočné množstva zbytočného lacného nekvalitného oblečenia, šitie ľanových výrobkov zaznamenalo pokles. Ľudia nekontrolovane začali podporovať čínske výrobky obrovskými nákupmi lacného oblečenia. Predaj ľanového oblečenia rapídne poklesol. Postupne ceny v týchto čínskych obchodoch narástali a už cena nezodpovedala kvalite výrobku. Ľudia postupne začali a stále prichádzajú na to, že menej je niekedy viac. Už nepotrebujú svoje šatníky zahltiť neskutočne veľkým množstvom výrobkov, ako to bolo pred 20 rokmi. Pochopili, že je lepšie kúpiť si 1 kvalitnú vec z prírodného materiálu, ktorý si rozumie s kožou, ktorý vydrží a ktorý sa po jednorázovom praní nezničí. Je to tak v prípade ľanového oblečenia, ktoré má neskutočne veľa výhod. Je nadčasové, stále štýlové a hlavne kvalitné, čo ocení vaše telo a pokožka. Aj na Menati. sk nájdete kopec ľanového oblečenia, ktoré vám vydrží roky a stane sa generačným oblečním.Budete ho posúvať z generácie na generáiu a stále bude vyzerať dobre, pretože používaním sa práve ľanové oblečenie stáva  

 

S láskou Menati.sk


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Skvelá komunikácia. Všetko v poriadku.

Overený zákazník,

Ochota predávajúcich poradiť, rýchle vybavenie

Overený zákazník,

Výborná komunikácia, veľká ochota

Overený zákazník,